SMAAKMAKENDE BLOG 1:


BEZOEK BOE EN EVENTSUMMIT

Een eventmanager zit nooit stil

Het laagseizoen hoeft niet per definitie de periode te zijn waarin een event-organiser niks te doen heeft. Deze periode wordt gebruikt om plannen te maken voor het volgende hoogseizoen, je hebt tijd om je voorraden op orde te stellen en je benaderd je klanten om hun volgende evenement te bespreken. In deze tijd van het jaar worden ook vaak de vakbeurzen georganiseerd. Als het buiten donker en koud is, brand in menig beursgebouw het licht en is het lekker warm. We laten ons graag inspireren en zijn altijd op zoek naar de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van events en catering. Daarom zijn we in de afgelopen weken naar twee vakbeurzen geweest om onze kennis weer bij te spijkeren. 

Grensoverschrijdend te werk

Van 16 tot 17 januari werd in de Duitse stad Dortmund de BOE Messe georganiseerd. De BOE is een internationale vakbeurs voor evenementenorganisatoren en aanbieders. Wij trokken de grens over om deze interessante beurs te bezoeken. In meerdere beurshallen vonden we alles wat ons evenementenhartje begeert. In de entertainment hal maakten we kennis met unieke figuranten en entertainers, en de beste muzikanten. Het meest opvallende was het watercafé van ‘’Schönes wasser’’, waarin de heren van het drinken van een doodnormaal glaasje water een hele beleving konden maken. De F&B hal stond vol met verfrissende concepten, waarbij de focus dit jaar lag op biologisch. De trend van streetfood is in Duitsland, net als bij ons, nog steeds booming. We kwamen dan ook de leukste oplossingen en ideeën tegen, waaronder een rijdende cocktailbar, die met één druk op de knop jouw eigen cocktail mixt. 

Event Ahoy!

Op donderdag 31 januari hebben we Eventsummit bezocht in Rotterdam Ahoy. Eventsummit is een ééndaags evenement gericht op de evenementenbranche. Op deze dag kwamen alle event-professionals van Nederland bij elkaar om kennis te delen en om inspiratie op te doen. Tijdens ons bezoek aan deze beurs hebben we de tofste eventlocaties ontdekt en genoeg inspiratie opgedaan om onze activiteitenaanbod up to date te houden. We hebben een hoop nieuwe leveranciers leren kennen die ons in de toekomst kunnen versterken om de beste evenementen neer te zetten. Bewust met ons eten om gaan was een groot thema tijdens de Eventsummit. Om aan te moedigen om minder vlees te eten mochten alle cateraars uitsluitend vegetarische of veganistische gerechten aanbieden.  

Op beide beurzen hebben we weer genoeg kennis opgedaan om jou mee te voorzien van het mooiste evenement. Zo veel nieuwe en leuke dingen om te delen. Ben je benieuwd naar wat we hebben gezien? Neem eens contact op om te kijken wat bij jou past. 

 

Meer lezen?

Meer blogs van Smaakmakers events lezen? Hieronder staan de vorige blogs, lees Smakelijk!